Over mij: Achtergrond en werk van fotograaf Roel Burgler

► Na mijn studie politieke en sociale wetenschappen, een tijd aan de universiteit gewerkt te hebben en gepromoveerd te zijn, ben ik als professioneel fotojournalist begonnen. Ik heb mij vooral op ontwikkelingslanden en ontwikkelingssamenwerking gespecialiseerd. Maar ik werk ook in Europa en vooral in Nederland.

► Ik werk zowel zelfstandig als in opdracht, maak reportages in binnen- en buitenland, over alle denkbare maatschappelijke onderwerpen. Ook maak ik reisreportages. Verder maak ik portretten en fotoverslagen van alle soorten evenementen, congressen, manifestaties en festiviteiten, meestal in opdracht.

► Behalve een snel uitdijend digitaal archief heb ik ook een zéér groot en gevarieerd archief van zowel kleurendia's als zwart-wit foto's, waarvan steeds meer ook gedigitaliseerd is.

► Mijn werk verschijnt regelmatig in allerlei bladen, in de uitgaven van talrijke, voornamelijk non-profit, organisaties, als billboards, affiches, ansichtkaarten, in kalenders, jaarverslagen, brochures, boeken, kranten en op het web.

► Daarnaast verkoop ik werk als kunst, voor aan de muur, tegen zeer redelijke tarieven.

cover fotoboek Een boog tussen twee werelden

► Ik heb aan vele exposities deelgenomen en een aantal eigen tentoonstellingen gehad, waaronder “Aids in Afrika”, en “Een boog tussen twee werelden”. Dit laatste project betrof een vergelijking tussen de Bhutanese en Nederlandse samenleving in het licht van de globalisering, opgehangen aan de traditionele handboogsport. Bekijk een onderdeel van de tentoonstelling over handboogsport. Over dit project is ook het fraaie fotoboek "Een boog tussen twee werelden" verschenen. Het is nog verkrijgbaar bij een aantal boekwinkels, en direct bij mij.

► Voorts heb ik radioreportages gemaakt, consultancy en adviseringsopdrachten gedaan, cursussen gegeven aan mensen die naar ontwikkelingslanden worden uitgezonden, reizen begeleid, en geef ik workshops en cursussen fotografie.

► Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten, meer foto's zien of bestellen, of de mogelijkheid van opdrachten bespreken, neem gerust contact op. Onder Contact vindt u mijn gegevens, en een handige manier om mij een e-mail te sturen.

► Meer informatie op LinkedIn: LinkedIn-profiel van Roel Burgler weergevenProfiel van Roel Burgler

► Laatste nieuws op Facebook: Facebook icoon Roel Burgler Fotografie op Facebook