Selecteer de taal

Over mij: Achtergrond en werk van fotograaf Roel Burgler

► Na mijn studie politieke en sociale wetenschappen, een tijd aan de universiteit gewerkt te hebben en gepromoveerd te zijn, ben ik als professioneel fotojournalist begonnen. Ik heb mij vooral op ontwikkelingslanden en ontwikkelingssamenwerking gespecialiseerd. Ik werk ook in Europa en vooral in Nederland.

► Ik werk zowel zelfstandig als in opdracht, maak reportages in binnen- en buitenland over alle denkbare maatschappelijke onderwerpen. Ook maak ik reisreportages, portretten en fotoverslagen van alle soorten evenementen,  meestal in opdracht.

► Mijn werk verschijnt regelmatig in allerlei bladen, in de uitgaven van talrijke, voornamelijk non-profit, organisaties, als billboards, affiches, ansichtkaarten, in kalenders, jaarverslagen, brochures, boeken, kranten en op het web.

► Tevens verkoop ik foto's als kunst. Zie hiervoor ook mijn kunstwebsite roelb.exto.nl

cover fotoboek Een boog tussen twee werelden

► Ik heb aan vele exposities deelgenomen en een aantal eigen tentoonstellingen gehad, waaronder “Aids in Afrika”, "Onderwijs? Ja graag" en “Een boog tussen twee werelden”. Dit laatste project betrof een vergelijking tussen de Bhutanese en Nederlandse samenleving in het licht van de globalisering, opgehangen aan de traditionele handboogsport. Bekijk een onderdeel van de tentoonstelling over handboogsport. Over dit project is ook het fraaie fotoboek "Een boog tussen twee werelden" verschenen. Het is nog bij mij te bestellen.

► Voorts heb ik radioreportages gemaakt, consultancy en adviseringsopdrachten gedaan, cursussen gegeven aan mensen die naar ontwikkelingslanden worden uitgezonden, reizen begeleid, en geef ik workshops en cursussen fotografie.

► Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten, foto's bestellen, de mogelijkheid van opdrachten, workshops of een fotocursus bespreken, neem gerust contact op. Onder Contact vindt u mijn gegevens, en een handige manier om mij een e-mail te sturen.

► Meer informatie op LinkedIn: LinkedIn-profiel van Roel Burgler weergeven Profiel van Roel Burgler

► Laatste nieuws op Facebook: Facebook icoon Roel Burgler Fotografie op Facebook

► Kijk ook op: Roel Burgler op Instagram