Selecteer de taal

Mysterieuze verloren beschavingen, doorgangsroute voor honderduizenden migranten op de vlucht voor armoede en terreur, een inheemse bevolking die strijd tegen eeuwenoude discriminatie en voor het behoud van hun cultuur, scherpe politieke tegenstellingen, muziek, festivals - Mexico is een land van uitersten.

Hoewel de 21ste eeuw ook de Kirgiziers inhaalt blijven paarden voor velen van hen, ook stedelingen, waar het om draait. Zeker geldt dat voor de herders die te paard op het vee letten. De traditionele vorm van paardenpolo, met het karkas van een geit als bal, kent een grote nationale competitie, en is in Centraal Azie zelfs een internationale sport. Evenals andere paardensporten, zoals het worstelen te paard, vormden dit vroeger trainingen voor de krijg.

Oezbekistan, vriendelijke en behulpzame mensen ondanks een niet altijd even prettig bestaan.

Moskeen, minaretten en medressas van een buitenaardse schoonheid maken de steden langs de oude zijderoute in Oezbekistan een hoogtepunt als het gaat om islamitische kunst.

Een vervreemdende ervaring, Turkmenistan. Een gloednieuwe marmeren stad met gouden standbeelden waar bijna geen hond te bekennen is, daarbuiten grotendeels woestijn, en hier en daar een armoedig dorpje.